علائم خرابی جلوبندی ماشین

سیستم جلوبندی ماشین، یکی از مهمترین سیستمهای خودرو است که وظیفه دارد از انحراف خودرو در مواقع ضروری جلوگیری کرده و از سوی دیگر، انتقال نیرو از فرمان به چرخها و لاستیکهای ماشین را نیز برعهده دارد. این سیستم، از اجزای مختلفی تشکیل شده که شامل فنرها و کمک فنرها، سیبک، طبق، قرقری فرمان، میل تعادل، سگدست، شغال دست و بوش میشود. در صورتی که هریک از این قطعات خراب شده باشند، احتمال دارد که سیستم جلوبندی ماشین شما کارکرد درستی نداشته و با مشکل مواجه شود.
معمولا وقتی که سیستم جلوبندی ماشین خراب میشود، مشاهده میکنید که ماشین در پستی و بلندیها، عملکرد استانداردی ندارد، کنترل فرمان در پیچ و خمها سخت است یا اینکه ماشین به یک سمت کشیده میشود. از جمله عواملی که میتوانند روی خرابی سیستم جلوبندی یک خودرو تاثیرگذار باشند، میتوان به خراب شدن قطعات این سیستم، سرویس نکردن دورهای آن و همینطور تغییر حالت شاسی ماشین اشاره کرد. در ادامه این مطلب از کالا یدک، قصد داریم کمی بیشتر درباره سیستم جلوبندی ماشین صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را درباره این سیستم در خودروها، به شما ارائه دهیم.
اجزای جلوبندی ماشین
برای اینکه بتوانید به شکل بهتری با علائم خرابی جلوبندی ماشین آشنا شوید، در ابتدا باید اجزای این سیستم را بشناسید که شامل موارد زیر میشوند:
- فنر و کمک فنر: این دو قطعه، میتوانند ضربات و فشار وارد شده به سیستم جلوبندی را مدیریت کرده و از آسیب رسیدن به سیستم جلوبندی جلوگیری کنند.
- سیبک: یک قطعه دایرهای شکل است که یک سمت آن به خودرو و سمت دیگر آن به سیستم تعلیق یعنی چرخها متصل میشود. اصلیترین وظیفه آن، این است که حرکات ناخواستهای که در خودرو به وجود میآیند را مدیریت کند. برای مثال، در زمان رفتن روی دستانداز، این قطعه است که از آسیب رسیدن به خودرو جلوگیری میکند.
- طبق: طبق، در واقع از بازوهایی تشکیل شده است که سیستم تعلیق ماشین را به شاسی خودرو متصل میکنند. یکی از اصلیترین وظایفی که این سیستم برعهده دارد، این است که زاویه چرخها را به شکلی استاندارد تنظیم کند.
- قرقری فرمان: در سیستم جلوبندی ماشین، قرقری فرمان، قطعهای است که میتواند جعبه فرمان را به سیبک متصل کند. این قطعه، وظیفه دارد که انسجام و یکپارچگی جعبه فرمان را مدیریت کند.
- میل تعادل: میل تعادل، یکی دیگر از قطعات کاربردی در سیستم جلوبندی ماشین است که در پیچ و خمهای جادهای، میتواند تا حد زیادی از وارد شدن فشار بیش از اندازه به خودرو جلوگیری کرده و به این ترتیب، باعث حفظ تعادل آن شود.
- سگدست: این قطعه، وظیفه دارد که سیستم تعلیق بهصورت یکپارچه در کنار هم نگه دارد. سگدست در واقع قطعهای است که به شکل لولهای طراحی شده و یک سر آن نیز به محور فرمان ماشین شما متصل میشود.
- شغال دست: این قطعه، وظیفه دارد که چرخها را براساس استانداردهای فرمان بچرخاند. در واقع اصلیترین وظیفه آن، این است که نیروی وارد شده از دست به فرمان را منتقل کند.
- بوش: از دیگر قطعات جلوبندی ماشین است که میتواند از وارد شدن ضربه به شاسی و بدنه خودرو جلوگیری کند.
نحوه تشخیص خرابی جلوبندی ماشین
معمولا وقتی که سیستم جلوبندی خودرو شما خراب شده باشد، این احتمال وجود دارد که نشانهها و علائم زیر را در خودرو مشاهده کنید:
- اولین نشانه این است که کابین خودرو شما، در پستیها و بلندیها، معمولا عملکرد غیراستانداردی دارد.
- از سوی دیگر، معمولا کنترل فرمان در هنگام پیچیدن سخت بوده و ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود بیاورد.
- یکی دیگر از این علائم، این است که وقتی که با سرعت بالا در حال رانندگی هستید، مشاهده میکنید که فرمان شما شروع به لرزش میکند.
- گاهی اوقات، ممکن است ببینید که فرمان شما انحراف به چپ یا راست دارد.
- در بیشتر موارد، اگر سیستم جلوبندی خودرو دچار خرابی شده باشد، عاج لاستیکها در مدت زمانی کوتاه و سریعتر از حالت عادی از بین میرود.
- در نهایت، وقتی که این سیستم خراب میشود، مشاهده میکنید که صدای غیر معمولی از خودرو شما به گوش میرسد.
عوامل خراب کننده جلوبندی ماشین
دلایل مختلفی وجود دارند که باعث میشوند تا علائم خرابی جلوبندی ماشین را مشاهده کنید که از جمله این عوامل، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اولین علت، این است که حالت شاسی خودرو خود را تغییر دادهاید و به همین علت، سیستم جلوبندی خودرو دچار مشکل شده است.
- در صورت خراب شدن بازویی سگدست نیز این احتمال وجود دارد که سیستم جلوبندی خراب شده و مشاهده کنید که ماشین شما در حین رانندگی به یک سمت کشیده میشود.
- از دیگر دلایل بروز این مشکل، میتوان به خرابی فنرها و کمک فنرهای خودرو اشاره کرد.
- علت بعدی برای خراب شدن سیستم جلوبندی، این است که سیستم ترمز ماشین شما دچار مشکل شده است.
نحوه پیشگیری از خرابی جلوبندی
برای اینکه بتوانید از خراب شدن سیستم جلوبندی ماشین خود جلوگیری کنید، نیازمند این هستید که به نکات زیر توجه کنید:
- سعی کنید اجزای سیستم جلوبندی را به طور مرتب و دورهای سرویس کنید. به این ترتیب، میتوانید طول عمر آنها را افزایش داده و از خرابی این قطعات جلوگیری کنید.
- در صورتی که هریک از قطعات سیستم جلوبندی خراب شدند، سعی کنید به موقع آنها را تعویض یا تعمیر کنید.
- در زمان رانندگی، سعی کنید به آرامی از روی دستاندازها عبور کنید تا از آسیب رسیدن به سیستم جلوبندی جلوگیری کنید.
- هر شش ماه یکبار، کل ماشین خود را سرویس کنید.
نتیجه گیری و سوالات متداول
یکی از مشکلات رایج به وجود آمده برای انواع خودروها، مربوط به خراب شدن سیستم جلوبندی ماشین است. وقتی که این سیستم خراب میشود، معمولا کنترل ماشین در حین رانندگی سخت خواهد بود و ممکن است ماشین به یک سمت کشیده شود. اگر هریک از قطعات سیستم جلوبندی ماشین شما هم خراب شده است و به دنبال خرید قطعات جدید هستید، پیشنهاد میکنیم حتما از خدمات سایت ما برای خرید سیستم جلوبندی ماشین استفاده کنید. با استفاده از این خدمات، میتوانید قطعات سیستم جلوبندی ماشین را با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا تهیه کنید.
خطرات خرابی جلوبندی ماشین چیست؟
معمولا اصلیترین خطری که در اثر این موضوع برایتان به وجود میآید، این است که امکان تصادف برای شما افزایش پیدا میکند و در اکثر اوقات، این احتمال وجود دارد که در زمان رانندگی در جادههای لغزنده، ماشین شما در پیچها بهدرستی نپیچد.
چرا جلوبندی ماشین صدا میده؟
ممکن است بالانس چرخ و رینگ شما مشکل داشته باشد، احتمال دارد که کله پلوس دچار مشکل شده باشد، خراب شدن قرقری فرمان و همینطور کمک فنرها باعث بروز این مشکل میشوند و در نهایت، ممکن است بوش در سیستم جلوبندی ماشین معیوب شده و نیازمند تعویض باشد.