خرابی و تعمیر خودروقطعات خودرو

علت سوراخ شدن رادیاتور ماشین

سوراخ شدن رادیاتور ماشین یکی از مشکلات مربوط به خرابی موتور خودرو محسوب می‌شود. رادیاتور به عنوان یکی از قطعات کلیدی سیستم خنک کننده، نقش مهمی در حفاظت از موتور و جلوگیری از آسیب به آن ایفا می‌کند. البته سایر اجزای سیستم خنک کننده، مانند فن خنک کننده و پمپ آب هم در کمک به کارکرد مناسب موتور خودرو نقش مهمی دارند. با روشن شدن خودرو و شروع به کار موتور، دمای آن به دلیل احتراق، بالا می‌رود. این حرارت زیاد می‌تواند موجب خرابی قطعات موتور شود. در این میان سیستم خنک کننده، با وارد کردن مایع خنک کننده به موتور، حرارت را تا حد متعادل کاهش می‌دهد.

به همین دلیل است که به عنوان راننده، باید مطمئن باشید که رادیاتور، وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهد؛ بنابراین لازم است در مورد دلایل و عوامل موثر بر سوراخ شدن رادیاتور ماشین اطلاعات کافی داشته باشید. با ما در این مقاله از کالا یدک همراه باشید تا شما را با علل و علائم سوراخ شدن رادیاتور ماشین آشنا کنیم.

علت سوراخ شدن رادیاتور ماشین

دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین

اجزای مختلف سیستم خنک‌کننده هم مانند هر قطعه دیگری، به مرور زمان و یا بر اثر شرایطی، دچار آسیب و خرابی می‌شوند. در مورد دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین هم، می‌توان به چندین مورد اشاره کرد. در ادامه، مهم‌ترین عوامل موثر در آسیب رسیدن به رادیاتور خودرو را با هم مرور می‌کنیم. فراموش نکنید که در صورت بروز هر مشکلی، برای جلوگیری از خسارت و آسیب بیشتر، در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید.

دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین

یخ زدگی رادیاتور خودرو

یکی از متداول‌ترین دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین، یخ زدن مایع درون رادیاتور است. اگر استفاده از مایع ضد یخ در رادیاتور خودرو خود را فراموش کنید یا در زمان‌های لازم، برای تعویض آن اقدام نکنید، ممکن است در فصل سرما با مشکل یخ ‌زدن مایع درون رادیاتور مواجه شوید.

این یخ‌زدن، می‌تواند به ایجاد سوراخ در بدنه رادیاتور منجر شود؛ بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، در زمان مقرر ضد یخ را تعویض کنید. مدت زمان استاندارد برای تعویض ضدیخ، به نوع خودرو، نوع آب رادیاتور و برند ضد یخ بستگی دارد، ولی به طور کلی، این زمان حدود یک سال است.

مطلب پیشنهادی: علائم خرابی رادیاتور ماشین + بررسی 6 دلیل اصلی

یخ زدگی رادیاتور خودرو

برخورد جسم خارجی با رادیاتور

با توجه به قرار گرفتن رادیاتور در بخش جلویی کاپوت خودرو، این قطعه در معرض برخورد و آسیب قرار دارد؛ بنابراین، چه وقوع تصادف از جلو و چه برخورد اشیاء کوچک از قسمت جلو کاپوت، می‌توانند باعث سوراخ شدن رادیاتور ماشین شوند.

احتمال بروز این مشکل به خصوص در زمان رانندگی با سرعت‌های بالا، مانند سرعت بیش از 100 کیلومتر بر ساعت، افزایش پیدا می‌کند؛ چون در این سرعت، هر گونه ریگ یا شن می‌تواند با شدت به بدنه رادیاتور برخورد کند. در تصادف‌های شدید یا متوسط هم احتمال بروز آسیب به رادیاتور زیاد است.

برخورد جسم خارجی با رادیاتور

زنگ زدگی رادیاتور خودرو

یکی دیگر از دلایل سوراخ شدن رادیاتور ماشین، زنگ‌زدگی در این قطعه است. آب و هوا همواره در رادیاتور، در جریان است و به همین دلیل، احتمال بروز واکنش‌های شیمیایی و زنگ‌زدگی در آن زیاد است. زنگ زدن بدنه داخلی رادیاتور به مرور، به خوردگی لایه‌ها منجر می‌شود و پس از مدتی، بدنه ضعیف و سوراخ خواهد شد.

به علاوه، ممکن است شما از آب دارای سختی و املاح بالا، برای رادیاتور خودروتان استفاده کنید که این املاح هم در بلندمدت، با رسوب در رادیاتور، موجب خوردگی، پوسیدگی و در نهایت سوراخ شدن آن می‌شوند.

البته در بسیاری از خودروهای جدید، جنس بدنه رادیاتور را از آلومینیوم می‌سازند که به دلیل خاصیت ضد زنگ‌زدگی، این مشکل حل شده است. اما در مورد رادیاتورهای آهنی، باید با بررسی دوره‌ای، از بروز مشکلات بیشتر، جلوگیری کنید.

زنگ زدگی رادیاتور خودرو

انفجار رادیاتور ماشین

بروز انفجار در رادیاتور هم به سوراخ شدن آن منجر می‌شود. به طور کلی، سیستم خنک‌کننده خودرو در معرض فشار بالا کار می‌کند. در این میان، فشار بالا در بلندمدت می‌تواند موجب منفجر شدن رادیاتور شود.

البته این انفجار بدون دلیل رخ نمی‌دهد، بلکه وارد شدن فشار بسیار زیاد بخار آب، رانندگی زیاد در سرعت بالا، اضافه کردن زیاد ضدیخ و آب، استفاده از ضد یخ غیر استاندارد، مسدود شدن مجرای آب و غیره، منجر به انفجار و در نهایت، شکستگی یا سوراخ شدن رادیاتور می‌شوند.

اگر می‌خواهید بدانید که چرا کمک فنر ماشین‌تان خراب شده است و دلایل آن چیست، به مقاله علائم خرابی کمک فنر مراجعه کنید.

سوراخ شدن رادیاتور خودرو چه نشانه‌ هایی دارد؟

گرفتگی مجرای رادیاتور

جریان ضدیخ و آب در سیستم خنک‌کننده، یک مشکل دیگر هم ایجاد می‌کند و آن هم، گرفتگی مجرای رادیاتور است. در واقع، در زمان کارکرد موتور، گردش ضد یخ و آب به صورت مستمر انجام می‌شود و این رفت و برگشت موجب جمع‌شدن رسوبات خواهد شد. به علاوه، آب و ضدیخ به خوبی از مجرایشان عبور نمی‌کنند و در نهایت، مسیرهای عبور آن‌ها مسدود می‌شود.

در نتیجه، رسوبات انباشته و تجمع زیاد آن، باعث می‌شود تا دمای رادیاتور به میزان زیادی افزایش پیدا کند، که به نوبه خود، در سوراخ شدن رادیاتور ماشین موثر است؛ بنابراین برای جلوگیری از این مشکل هم لازم است سیستم خنک‌کننده و رادیاتور را در دوره‌های زمانی منظم بررسی کنید.

خارج شدن بخار از رادیاتور

عدم هواگیری مناسب

وجود هوا در رادیاتور، مانع از جریان درست آب و مایع خنک کننده در آن می‌شود. این مشکل را می‌توانید با هواگیری صحیح رادیاتور حل کنید. هواگیری، به میزانی در عملکرد رادیاتور اهمیت دارد که بر روی درپوش این قطعه هم به آن اشاره شده است.

در مقابل هواگیری نادرست مشکلات زیادی برای عملکرد رادیاتور ایجاد می‌کند که مهم‌ترین آن همین عدم گردش صحیح مایع در آن است. چون در صورت عدم جریان مناسب مایع، موتور به طور کامل خنک نمی‌شود. گرم شدن بیش از حد موتور با افزایش بیش از حد فشار به رادیاتور موجب سوراخ شدن بدنه آن می‌شود.

راهکارهای جلوگیری از سوراخ شدن رادیاتور

خرابی ترموستات

ترموستات از اجزای اصلی سیستم خنک‌کننده خودرو است که در کنار رادیاتور و به عنوان مکمل این قطعه، وظیفه کنترل دمای مایع خنک کننده و موتور را انجام می‌دهد. به همین دلیل، هرگونه خرابی در ترموستات، باعث افزایش دمای مایع درون رادیاتور خواهد شد.

روشن است که بالا رفتن دما و افزایش فشار در سوراخ شدن رادیاتور خودرو تاثیر زیادی دارد. بنابراین در صورت مواجهه با هر مشکلی در ترموستات لازم است برای تعمیر آن اقدام کنید. البته در بیش‌تر مواقع خرابی ترموستات به دلیل تمام شدن عمر آن است و قابل تعمیر نیست که در این صورت باید آن را با یک قطعه باکیفیت تعویض کنید.

علت سرریز شدن آب از درب رادیاتور چیست

سوراخ شدن رادیاتور خودرو چه نشانه‌ هایی دارد؟

سوراخ شدن رادیاتور ماشین با چند نشانه، خود را نشان می‌دهد و به شما کمک می‌کند از بروز این مشکل مطلع شوید:

خارج شدن بخار از رادیاتور

نشت بخار از رادیاتور و دریچه‌های آن، یکی از رایج‌ترین علائم سوراخ شدن یا خرابی رادیاتور است. در این صورت لازم است پره‌های رادیاتور را بررسی کنید.

مطلب پیشنهادی: واتر پمپ ماشین چیست؟ + 9 علائم خرابی واتر پمپ

علت چکه کردن آب از زیر ماشین چیست

نشت آب

یکی دیگر از نشانه‌های سوراخ شدن رادیاتور ماشین، نشت آب یا مایع خنک کننده رادیاتور از زیر خودرو است. می‌توانید آن را با مشاهده مایع سبز رنگ ضد یخ شناسایی کنید.

بالا رفتن دمای موتور

از دیگر علائم سوراخ شدن رادیاتور ماشین، افزایش غیر عادی دمای موتور است؛ به گونه‌ای که می‌توانید این افزایش دما را در آمپر‌سنج دمای موتور مشاهده کنید. دمای استاندارد موتور بین 95 تا 105 درجه سانتی‌گراد است. افزایش این دما به میزان کم، مشکلی ایجاد نمی‌کند، ولی افزایش زیاد دما، برای رادیاتور مشکل‌ساز است.

چگونه سوراخ رادیاتور ماشین را بگیریم

کارکرد نامناسب بخاری

بروز هر مشکلی در سیستم خنک کننده، از گردش مایع درون آن جلوگیری می‌کند؛ بنابراین چون آب کافی وجود ندارد، مایعی برای گرم ‌شدن و کارکرد بخاری وجود ندارد.

راهکارهای جلوگیری از سوراخ شدن رادیاتور

شما می‌توانید با رعایت برخی نکات، از سوراخ شدن رادیاتور ماشین جلوگیری کرده و عمر مفید آن را افزایش دهید. اقداماتی مانند: تمیز کردن رادیاتور در دوره‌های منظم، استفاده کافی از ضدیخ، استفاده از شلنگ‌های محافظ، جلوگیری از برخورد و تصادف و هم‌چنین تعویض به موقع قطعات و لوازم مصرفی سیستم خنک کننده، می‌تواند تاثیر زیادی داشته باشد.

هزینه تعمیر سوراخ شدن رادیاتور ماشین

نتیجه‌ گیری و سوالات متداول

علت سرریز شدن آب از درب رادیاتور چیست؟

دلیل اصلی سرریز شدن آب از درب رادیاتور، باز شدن کامل ترموستات در دمای مناسب موتور است. پس از آن با عدم رسیدن مایع خنک کننده به رادیاتور، موتور داغ می‌شود. در نهایت، فشار درون سیستم ،بالا می‌رود و آب رادیاتور از درب آن سرریز می‌شود.

علت چکه کردن آب از زیر ماشین چیست؟

دلیل چکه کردن آب از زیر ماشین ،می‌تواند نشتی از رادیاتور باشد. البته ممکن است محل نشت به مخزن مایع شیشه ‌شور، پمپ آب، واشر سرسیلندر و غیره هم برگردد.

رادیاتور، وظیفه مهم خنک کردن موتور و حفظ دمای موتور در بازه تعادل را انجام می‌دهد؛ بنابراین سوراخ شدن رادیاتور ماشین با اختلال در عملکرد موتور، موجب آسیب جدی به آن می‌شود. به طور کلی در صورت مواجهه با مشکل سوراخ شدن رادیاتور ماشین، باید ابتدا علت آن را پیدا کنید. همچنین شناخت علائم این آسیب می‌تواند به شما در شناسایی سریع مشکل کمک کند. بهترین راهکار هم، مراجعه به تعمیرکار متخصص و معتبر است.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا