علائم خرابی رادیاتور ماشین + بررسی 6 دلیل اصلی

خرابی رادیاتور ماشین، یکی از مشکلات رایج به وجود آمده برای این قطعات است که معمولا اولین دلیل بروز آن، گرفتگی رادیاتور ماشین است. از سوی دیگر، اگر رادیاتور شکسته یا ترک برداشته باشد، مشکل نشتی در این قطعات به وجود آمده و باعث خرابی آن میشود. یکی دیگر از دلایل بروز این مشکل در ماشین، این است که کلاچ فن دستگاه شما دچار آسیبدیدگی شده یا اینکه پرههای فن رادیاتور دچار شکستگی شدهاند. گاهی اوقات نیز ممکن است شیلنگ رادیاتور از آن جدا شده و همین موضوع، باعث خرابی رادیاتور شده باشد.
معمولا وقتی که رادیاتور ماشین دچار خرابی میشود، میتوانید علائمی همچون زود داغ کردن موتور دستگاه، مشاهده آثار نشتی مایع خنککننده از رادیاتور و همینطور سروصدای زیاد را در موتور مشاهده کنید. آشنایی با این علائم و دلایل خراب شدن رادیاتور، به شما کمک میکند تا بتوانید خیلی سریع آن را عیبیابی کرده و مشکل به وجود آمده برای رادیاتور ماشین را برطرف کنید. در ادامه این مطلب از کالا یدک، قصد داریم کمی بیشتر درباره بروز این مشکل صحبت کرده و اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم.
علت خرابی رادیاتور (معرفی انواع خرابی های رادیاتور ماشین)
دلایل متعددی ممکن است باعث خرابی رادیاتور ماشین شوند که از جمله آنها، عبارتاند از:
گرفتگی رادیاتور خودرو
اولین دلیل این است که رادیاتور شما مسدود شده و نمیتواند آب موجود در سیستم خنککننده را به موتور دستگاه برساند. یکی از رایجترین دلایل بروز خرابی رادیاتور ماشین، این است که آبی که شما در رادیاتور استفاده میکنید، دارای املاح زیادی است که داخل رادیاتور رسوب کرده و باعث گرفتگی و مسدود شدن آن میشود. یکی از بهترین راههایی که برای حل این مشکل وجود دارد، استفاده از شویندههای شیمیایی مخصوص رادیاتور ماشین است. بهتر است سالی یکبار اقدام به شستشوی رادیاتور به وسیله این شویندهها کنید. با این حال، از مسدود شدن مسیر رادیاتور خودرو جلوگیری خواهید کرد.
نشتی رادیاتور خودرو
از دیگر دلایل رایجی که باعث میشود تا رادیاتور خودرو شما عملکرد درستی نداشته باشد، میتوان به این موضوع اشاره کرد که رادیاتور سوراخ شده و دچار نشتی آب شده است. معمولا این اتفاق، در اثر خوردگی رادیاتور رخ میدهد. پس باید مطمئن شوید که مواد شیمیایی که درون رادیاتور میریزید خاصیت شیمیایی زیادی نداشته و باعث خوردگی آن نشوند. از سوی دیگر، گاهی اوقات ممکن است اتصالات رادیاتور شما شکسته باشند و همین موضوع، باعث نشتی آب از آن شده باشد.
برای اینکه بتوانید از بروز مشکل خرابی رادیاتور ماشین جلوگیری کنید، بهترین راه این است که به طور دورهای و مرتب اقدام به تعویض اتصالات کرده و آببندی کاملی را نیز روی اتصالات خود انجام دهید.
آسیب در کلاچ فن رادیاتور
در داخل سیستم رادیاتور خودرو شما، یک فن وجود دارد که میتواند عملیات خنککردن جریان آب ورودی به رادیاتور را انجام دهد. کلاچ فن، یکی از قطعات این سیستم فن است که میتواند سرعت چرخش آن را براساس نیازی که در هر لحظه وجود دارد، تنظیم کند. زمانی که این کلاچ فن خراب شده باشد، رادیاتور نمیتواند با سرعت مناسبی بچرخد و همین موضوع، از ورود جریان هوای کافی به داخل رادیاتور شما جلوگیری کرده و در نتیجه، باعث میشود تا رادیاتور شما عملکرد مناسبی نداشته باشد.
وجود شکستگی در پره های فن رادیاتور
زمانی که پرههای فن رادیاتور شما شکسته باشند، این موضوع باعث خرابی رادیاتور ماشین شده و میتواند از عملکرد صحیح آن جلوگیری کند. یکی از رایجترین دلایلی که برای شکستن پرههای این فن وجود دارد، ورود قطعات درشت مانند شن و ماسه به داخل سیستم فن رادیاتور است که باعث آسیب رسیدن به پرههای آن میشود. علاوه بر این، معمولا در اثر تصادفات نیز شاهد آسیب رسیدن به این فنها خواهید بود. در صورتی که پرههای فن خودرو شما کچ شده باشند، میتوانید به کمک یک انبر اقدام به صاف کردن آنها کنید و در صورت شکستن این پرهها، حتما باید اقدام به تعویض آنها کنید.
جدا شدن شلنگ رادیاتور خودرو
به طور کلی، باید دقت داشته باشید که رادیاتور ماشین، وظیفه دارد که جریان آب خنک را وارد سیستم خنککننده ماشین کرده و به این ترتیب، از داغ شدن موتور جلوگیری کند. این کار از طریق یک شیلنگ مخصوص صورت میگیرد که با نام شلنگ رادیاتور ماشین شناخته میشود. اگر این شیلنگ مسدود شده یا جدا شده باشد، طبیعی خواهد بود که رادیاتور نمیتواند جریان آب را به شکلی درست منتقل کرده و در نتیجه، کارکرد سیستم خنککننده ماشین شما با مشکل مواجه میشود و باعث ایجاد خرابی رادیاتور ماشین خواهد شد.
خراب بودن سنسور آب
در ماشینهای نسل جدید، از یک سنسور دمای آب استفاده میشود که قادر است، در هر لحظه دمای آب داخل رادیاتور را اندازهگیری کند. زمانی که این سنسور خراب میشود، معمولا آب رادیاتور بیش از اندازه داغ میشود و همین موضوع، به اصطلاح باعث جوش آوردن ماشین شما میشود. پس اگر شما هم مشکل خرابی رادیاتور را در ماشین خود مشاهده میکنید، بهتر است که عملکرد سنسور دما را بررسی کرده و در صورت نیاز، به کمک یک تعمیرکار اقدام به تعمیر یا تعویض این قطعه کنید.
علائم خرابی رادیاتور ماشین
در صورت خرابی رادیاتور ماشین، شما میتوانید علائم زیر را در آن مشاهده کنید:
- معمولا دمای موتور خیلی سریع بالا رفته و به اصطلاح ماشین داغ میکند.
- مشاهده میکنید که مایع خنککنندهای که داخل رادیاتور ریختهاید، نشتی دارد.
- دمای داخلی کابین ماشین بالا رفته و شما احساس گرما در داخل ماشین میکنید.
- در بیشتر اوقات، اگر رادیاتور ماشین خراب شده باشد، صدای ممتد و اذیتکنندهای از قسمت موتور ماشین به گوش میرسد.
- یکی دیگر از نشانههای خرابی رادیاتور، این است که مایع خنککننده رادیاتور شما تغییر رنگ میدهد که این موضوع، معمولا نشاندهنده وجود رسوبات داخل رادیاتور است.
هزینه های خرابی رادیاتور ماشین چقدر است؟
معمولا هزینههای خرابی رادیاتور ماشین به عوامل زیر بستگی دارد:
- نوع خودرویی که شما در حال استفاده از آن هستید. برای مثال، خرابی رادیاتور بی ام و نسبت به خرابی رادیاتور خودروهای ارزانتر، هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت.
- نوع خرابی به وجود آمده برای رادیاتور عامل بسیار مهم دیگری است که میتواند روی هزینه خرابی رادیاتور تاثیرگذار باشد.
- گاهی اوقات ممکن است نیاز به تعویض رادیاتور باشد که در این شرایط، معمولا شما باید هزینه بیشتری صرف کنید.
سوالات متداول
در این بخش قصد داریم به برخی از رایجترین سوالات درباره خرابی رادیاتور ماشین پاسخ دهیم.
آیا داغ شدن بیش از حد موتور همیشه به دلیل خرابی رادیاتور است؟
بله زمانی که رادیاتور ماشین خراب شده باشد، سیستم خنککننده موتور با مشکل مواجه خواهد شد و همین موضوع، میتواند باعث داغ شدن بیش از اندازه موتور خودرو شما شود.
نشانه های خرابی رادیاتور ماشین چیست؟
از جمله علائم رایج برای خرابی رادیاتور ماشین، میتوان به داغ شدن سریع موتور، نشتی مایع خنککننده از رادیاتور، صدای غیرعادی موتور و همینطور بالا رفتن دمای داخل کابین ماشین اشاره کرد.
نتیجه گیری
آیا شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که علائم خرابی رادیاتور را در ماشین خود مشاهده میکنید؟ وقتی که با چنین مشکلی مواجه میشوید، بهتر است کلاچ فن و همینطور پرههای فن رادیاتور را بررسی کرده و سپس مطمئن شوید که مسیر لوله رادیاتور مسدود نشده باشد. در ادامه، میتوانید سنسورهای دمایی رادیاتور و همینطور نشتی رادیاتور را نیز بررسی کرده و با پیداکردن دلیل خرابی رادیاتور، اقدام به حل این مشکل کنید.